Меню

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ

 

СЛАВА УКРАЇНІ 

«Нащадки козацької слави»

         Багато віків творить свою власну історію і культуру український народ. Він вистояв у найтяжчій борні за своє існування із кочовими ордами, монголо-татарською навалою, вторгненням татарських і турецьких завойовників та зберіг свою мову і культуру під час тривалого перебування під владою сусідніх держав.

        Родинне світло України наповнює душу, а чуття горнуться до рідної неньки-батьківщини.

В усіх людей одна святиня,

Куди не глянь, де не спитай,

Рідніша їм своя пустиня,

Аніж земний в чужині рай.

 

         Крізь століття лине слава українських козаків, гідних синів вільнолюбивого народу. Волелюбне козацтво не лише показало усьому світові своє лицарство, а й здатність утворити державу.

         Учні 5-В, 5-Г, 5-Д класів Полтавської гімназії №13 - майбутні захисники рідної землі. Немає жодного хлопця, який би не мріяв стати мужнім, хоробрим, надійним захисником Батьківщини.

        Та щоб стати надійним захисником рідної землі, потрібно готуватися заздалегідь. Адже воїн має бути дужим, спритним, кмітливим, мужнім, розумним, винахідливим. Тож вшануймо пам’ять наших предків,   покажемо, що ми гідні називатися їхніми нащадками.

        Напередодні великого свята Дня козацтва в спортивній залі гімназії відбулися змагання між учнями 5-В, 5-Г, 5-Д класів.  Зійшлися у козацьких поєдинках сильні тілом і духом юнаки та дівчата.   Естафета, штовхання кола, перетягування канату, кидання м’яча в ціль  та інші стародавні козацькі змагання, які принесли задоволення чисельній аудиторії вболівальників і журі  на цьому святі.

View this photo set on Flickr

Про нас

Інноваційна діяльність Ліцей №13 "УСПІХ" спрямована на формування творчої особистості учня на основі зростання професіоналізму вчителя у світлі застосування сучасних інноваційних технологій навчання.

Авторські права 2024 © Ліцей №13 "УСПІХ" Полтавської міської ради. Усі права захищені.