Меню

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ

 

СЛАВА УКРАЇНІ 

ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС "МОВА МОЯ СОЛОВ'ЇНА" У 3-А КЛАСІ

      День украї́нської писе́мності та мо́ви — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».
      Учні 3-А класу також приєдналися до святкування Дня української писемності. На заняття діти прийшли у вишиванках та чудових національних костюмах. Упродовж дня хлопчики та дівчатка знайомилися з історією даного свята, його традиціями, а також  Учні мали змогу проявити себе в декламуванні віршів, взявши участь у літературному конкурсі "Мова моя солов'їна". Діти підготували чудові віршовані твори, які ще раз нагадали, яка мелодійна та красива наша українська мова. Всі учасники отримали невеличкі подарунки, а переможці ще й грамоти. День завершився позитивними емоціями для всіх учнів 3-А класу, які зрозуміли, що мають пишатися своєю рідною мовою.

View this photo set on Flickr

Про нас

Інноваційна діяльність Ліцей №13 "УСПІХ" спрямована на формування творчої особистості учня на основі зростання професіоналізму вчителя у світлі застосування сучасних інноваційних технологій навчання.

Авторські права 2024 © Ліцей №13 "УСПІХ" Полтавської міської ради. Усі права захищені.