Меню

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ

 

СЛАВА УКРАЇНІ 

Мово рідна! Золота колиско…

Мово рідна!
Розправ свої крила, лети на свободу
І над світом чарівно звучи!
Залишайся навічно у серці народу.
Мово рідна моя, не мовчи!

 

     21 лютого у всьому світі відзначається День рідної мови. Це свято спрямоване на привернення уваги до проблем мови, її вивчення та розвитку, пропаганди і популяризації, та водночас демон­стра­цію її краси й багатства, літературної довершеності. Це свято гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування гро­ма­дянського світогляду.

     З цієї нагоди вчитель української мови і літератури нашої гімназії Манюненко В. П. організувала й провела в 6-А класі лінгвістичний батл «Мово рідна! Золота колиско…» Об’єднавшись у команди, дівчата й хлопці розпочали змагання. Завдання були різноманітні: побували учні у «Фразеологічному звіринці», пригадали «Мовознавчу математику», «Відгадали, що це…», «З’єднали слова», спробували себе в ролі редакторів, продемонстрували знання в раунді «Чудова сімка». Перемогу здобули цього разу «Супердівчата». А «Отамани» щиро пораділи досягненням однокласниць і привітали їх дружніми оплесками.

      Звучало на святі милозвучне рідне слово, лунала народна пісня (бо як же без неї), складалася шана та любов материнській мові й народові, що її створив.

     Дорогі друзі, запам’ятаймо ж Франкове «Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими, а українцями без офіційних кордонів». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо ж разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів! Припадаймо ж до животворного джерела української літератури, що дала світові таких геніїв, як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко!

 

View this photo set on Flickr

  • 1
  • 2

Про нас

Інноваційна діяльність Ліцей №13 "УСПІХ" спрямована на формування творчої особистості учня на основі зростання професіоналізму вчителя у світлі застосування сучасних інноваційних технологій навчання.

Авторські права 2024 © Ліцей №13 "УСПІХ" Полтавської міської ради. Усі права захищені.