Меню

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ

 

СЛАВА УКРАЇНІ 

Український граввікон

      Уже який рік поспіль 9 листопада наша держава відзначає День української писемності і мови. Із цього приводу у всіх навчальних закладах проводяться різноманітні мовознавчі вікторини, квести, лінгвістичні свята, виховні години тощо. Не залишається осторонь цієї події і Полтавська гімназія № 13. Заплановано провести чимало усіляких заходів з нагоди вшанування рідного слова.

       У переддень свята, 8 листопада, учитель української мови і літератури Манюненко Вікторія Петрівна разом зі своїми вихованцями –  учнями 7-Б класу – організували й провели український граввікон. Це своєрідне змагання, участь у якому взяли представники 6-А, 7-Б, 8-В, 9-А та 10-Б класів (у цих класах українську мову і літературу викладає Вікторія Петрівна). Діти, об’єднавшись у команди, демонстрували свої знання у таких раундах як «Словникар» (з літер, що входять до складу слова ЛІТЕРАТУРОЗНАВСТВО складали менші слова), «Згадай автора» (поєднували назви художніх творів  української літератури з їх авторами), «Розважальний» (капітани за допомогою лише жестів та міміки намагалися передати зміст запропонованих фразеологізмів, а  гравці по команді називали те саме стійке сполучення слів), «Мальовничий» (добирали синоніми до поняття УКРАЇНСЬКА МОВА), «Муки творчості» (складали речення, у якому всі слова мали починатися на одну й ту ж літеру), «Десь блукали рими» (з наведених слів складали вірші про рідну мову). Та не лише гравці команд змагалися за перемогу. Їм у цьому активно допомагали вболівальники, які також були активними учасниками дійства. Вони теж виконували всі завдання, і ті, хто був найкращим, отримані бали дарували улюбленій команді. У перервах між раундами зі сцени звучали ліричні слова про українське слово (ведучі Сидоренко Михайло та Суходольська Оксана), запальна пісня «Співаймо разом!» у виконанні Криси Анастасії, Мамонтової Яни та Скрипник Анни, театралізована мініатюра «Двійкам НІ!», майстерно зіграна Луценком Андрієм, Олексенком Іваном, Лифиренко Софією та Шаповалом Артемом, запальний танок, подарований глядачам Алтуховою Вікторією, Близнюк Аліною, Крисою Анастасією, Лифиренко Софією, Скрипник Анною, Хлопоніною Марією та Шкурат Веронікою.

     На завершення свята із вітальним словом до учнів та колег звернулася директор гімназії Орловська Наталія Володимирівна. Вона побажала всім любити, шанувати, берегти рідну мову, не цуратися її, спілкуватися нею, адже це той неоціненний скарб, який ми маємо передати наступним поколінням у спадок.

    Після таких щирих слів настала черга оголосити переможця граввікону. Ним стала команда «Гострослови», до складу якої входили Кучер Єлизавета (6-А клас), Тупотін Іван (7-Б клас), Ульянець Федір (8-В клас), Тихонович Надія (9-А клас) і Соболь Естефано (10-Б клас). Гравці команд «Грамотійки» та «Мовні каскадери» посіли ІІ та ІІІ місця відповідно.

     Яскравим, вражаючим і колоритним видалося свято. Й учасники, і глядачі отримали неабияке задоволення від побаченого й почутого.

    Тож нехай рідна мова й надалі надихає всіх нас на перемоги, нові звитяги, даруючи нам свою життєдайну силу.  

View this photo set on Flickr

Про нас

Інноваційна діяльність Ліцей №13 "УСПІХ" спрямована на формування творчої особистості учня на основі зростання професіоналізму вчителя у світлі застосування сучасних інноваційних технологій навчання.

Авторські права 2024 © Ліцей №13 "УСПІХ" Полтавської міської ради. Усі права захищені.